Lukraak op avontuur

Tijdens mijn vakantie ervaar ik dat gevoel van vrijheid altijd dubbelop. Vooral ook door de manier waarop wij onze vakantie vullen; we laten het volledig aan het toeval over. Naast die ‘ongeveer’ richting plannen we bijzonder weinig. Het is heerlijk om elke dag weer verrast te worden. Daarbij wordt ik al heel erg blij van bijzonder weinig, dat helpt ook.

Daar dacht ik aan toen we door Zweeds Lapland richting Lofoten reden. Dat imposante van die hele ruige, ongerepte natuur kan me diep ontroeren, en in dat gebied was er een overvloed aan. Ik voelde me nietig maar tegelijkertijd meer dan ook onderdeel van dat alles. Ik kan het maar moeilijk uitleggen hoeveel indruk het maakte maar het was geweldig om mee te maken.

Maar de spontaniteit die mijn leven vult is voor zovelen niet weggelegd. Die zijn afhankelijk, in zo verschrikkelijk veel. Voor alles wat de meeste van ons wel kunnen en waar we maar zo zelden over nadenken. Zij zijn niet alleen afhankelijk in die zelfzorg maar ook afhankelijk in hun vervoer ergens naar toe, en van voorzieningen die ter plekke aanwezig moeten zijn. Noem het maar op. Spontaan iets gaan bekijken is er niet bij, alles moet op voorhand worden gepland.

Tijd is dan dubbel zo kostbaar.

Die avond stond ik mijn potje te koken met uitzicht op dat prachtige blauwe water waar Lofoten zo beroemd om is. De rijkdom van onze reis vulde mijn lijf, om alles wat ik tegenkwam en wat ik tijdens al die weken mocht beleven. Lukraak op avontuur is voor velen een onbereikbare droom en ik ben meer dan gezegend op dat gebied.

Met twee voetjes op de grond al die mooiigheid extra voelen is ook rijkdom.

Meer lezen van Cynthia? Leuk! www.cynthiapoen.nl

Cynthia heeft ook een boek geschreven over haar zorg-ervaringen, ‘Zorgliefde’ Nieuwsgierig? www.uitjeervaring.nl/zorgliefde